P.Scholten & Zn

Melkmachines, Melkkoeltanks, Waterpompen & Automatisering

Installatie, reparatie & onderhoud

alttxt
Melk(koel)tanks

Melkkoeltanks & Melktanks

Fa. P. Scholten & zn. is gespecialiseerd in het leveren, installeren en onderhouden van melkkoeltanken, zowel nieuw als gebruikt.

Door de voortdurende ontwikkelingen in de veehouderij, is er een aanhoudende vraag naar andere melkkoeltanken:

 • melkkoeltanken met een steeds grotere inhoud
 • melkkoeltanken geschikt voor robot-melken

Wij leveren beide!

Nieuw
Nieuwe melkkoeltanken leveren wij van het merk Etscheid: een degelijke tank van betrouwbare Duitse kwaliteit. 

Onze tanken kenmerken zich door hun opvallende vorm: deze neigt naar het vierkante. Hierdoor is de bodem zo vlak mogelijk, met als gevolg dat deze bodem snel bedekt is met melk en er direct een optimale koeling wordt gerealiseerd. Vanaf 3600 ltr. hebben onze tanken 2 roerwerken. Bij steeds groter wordende tanken, zijn 2 roerwerken onvermijdelijk om de melk in de gehele tank goed te roeren.

Het reinigings-programma heeft vele mogelijkheden en instellingen, zodat we de reiniging perfect kunnen afstemmen op uw situatie en wensen.

Onze tank heeft de beschikking over een verwarmings-element tbv het reinigings-water. Mocht, om welke reden dan ook, het water in de hoofdreiniging niet de juiste temperatuur hebben, dan verwarmt de tank dit water zelf bij. Hierdoor wordt de tank altijd gereinigd met water van de juiste temperatuur.

De tank doseert zelf de juiste hoeveelheid reinigingsmiddel en zuur vanuit de jerrycans.

Maatvoeringen
Ons leverings-programma omvat de volgende maatvoeringen:

 

Robot-melken
Bedrijven met een melk-robot dienen een aangepaste melkkoeltank te hebben. In tegenstelling tot conventionele bedrijven, komt de melk op robot-bedrijven nl. gedurende de gehele dag in de tank.

Voor een optimale conservering van de melk dient het koel-systeem aangepast te zijn, om kwaliteits-problemen van met name de eerste melk te voorkomen. Etscheid heeft hiervoor een uniek systeem: er zijn 2 verdamper-platen die onafhankelijk van elkaar functioneren. De eerste (kleine) plaat ligt direct rond de uitloop, zodat deze snel bedekt is met melk en daardoor optimaal koelt. De 2e (grotere) verdamper-plaat ligt achter de eerste, en wordt pas ingeschakeld als ook deze bedekt is met melk. Doordat het eerste roerwerk direct achter het mangat zit, wordt de melk, ook bij een geringe hoeveelheid, goed gemengd. Op deze wijze ontstaat een optimale koeling van zelfs de kleinste hoeveelheden melk!

Toebehoren
Voor uw melkkoeltank leveren we de nodige randapparatuur:

 • melkwacht; een goede melkwacht is noodzakelijk voor de bewaking van uw melk, tenslotte uw inkomen! Onze melkwachten zijn onafhankelijk van het merk melkkoeltank.
 • onderbevulling; voor een minimale beschadiging van de melk is, zeker bij steeds groter wordende tanken, een onderbevulling nuttig   

Voorkoeler
Het toepassen van een voorkoeler
heeft 2 voordelen:

 • de melk is direct teruggekoeld naar ca. 20ºC, hetgeen de kwaliteit ten goede komt
 • er wordt een energie-besparing gerealiseerd tot 40% 

Wordt de aanschaf van een voorkoeler meegenomen bij de aankoop van een grotere melkkoeltank, dan kan een kleinere koelmachine worden geselecteerd, waardoor problemen met de stroomvoorziening (voedingskabel, afzekering) kunnen worden voorkomen.

Warmte-terug-winning
Door het toepassen van warmte-terug-winning wordt de warmte, die door de koelmachine uit de melk gehaald wordt, omgezet in warm water. Dit water kan een temperatuur bereiken van ca. 45ºC, hetgeen een aanzienlijke besparing geeft op het energie-verbruik van uw warm-watertoestel.

Gebruikt
Door inruil krijgen we voortdurend melkkoeltanken van verschillende merken en types in eigendom. Wij kunnen in principe alle merken melkkoeltanken installeren en onderhouden:

 • Etscheid 
 • Muller 
 • DeLaval 
 • IK 
 • Packo

Elders op deze web-site vindt u een selectie van onze voorraad gebruikte melkkoeltanken.

Service
Wij zijn als bedrijf F-gassen-gecertificeerd. De F-gassen-regeling is vanaf 1 januari 2010 de opvolger van de bekende STEK-regeling.

  

Dit betekent dat wij als bedrijf alle werkzaamheden aan alle mogelijke koel-technische installaties kunnen en mogen uitvoeren. Als gevolg van deze regeling wordt periodiek gecontroleerd, of we ons aan de geldende richtlijnen houden. U kunt er dan ook op vertrouwen dat wij volledig volgens de normen werken.

KOM-certificering
Daarnaast zijn we als bedrijf KOM-erkend. Dit betekent dat de werkzaamheden die wij verrichten aan melkkoeltanken, voldoen aan de eisen van Stichting KOM en daarmee voldoen aan de eisen van uw melkfabriek.

 

Storingen
Voor storingen zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en beschikbaar. Om dit te realiseren, hebben we opgeleid personeel, service-wagens met de benodigde gereedschappen en een magazijn met een voorraad reserve-onderdelen. Wij streven ernaar, onze werkzaamheden op een juiste en correcte wijze uit te voeren, tegen redelijke tarieven.

Neemt u eens -vrijblijvend- contact met ons op om u te laten informeren over de mogelijkheden.

Gebruikt

Bent u op zoek naar een tweedehands of gebruikte melkmachine, melktank of melkkoeltanks.

Bekijk ons actuele aanbod!